Mayıs 24, 2012, 07:59:49 ÖÖ
Sayfa: [1] |   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: eloksal banyosunu soğutma nasıl yapılmalı  (Okunma Sayısı 1009 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
USTA
Aktif Üye

« : Ekim 04, 2009, 00:23:03 ÖÖ »

6 metre eloksal banyosunu full çalıştırdığımda  (24 saat)  sıcaklığı ani düşürmek için hangi hesaplamaları yada soğutucuyu kullanmalıyım
özer AKGÜN
Aktif Üye

Mevzu Kaplama İse Ben Oradayım ;)

« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 01:27:17 ÖÖ »

merhaba abi eloksal konusunda senin kadar bilgi sahibi değilim ama

eloksal h2so4 asitten oluştuğu ve yüksek amp lerde çalıştığı için açuk ısınması kadar doğal bişi yok

bu ısıyı aynı seviyede tutabilmek için

buzdolabı sisteminde çalışan kademeli derece ayarı olan filtre gibi çalışan soğutucular var.

nasıl yaparım sorusuna gelince

1/4 kalınlığında hortumu banyonun dip kısmından başlayarak yan gövdelerine döşe 4 tarafa bir ucunu girişe bir ucunu çıkışa

makina içindeki derecesi ayarlanmış (eloksal için 18-24  derece ) suyu banyo içindeki hortuma dağıtır içirde soğuk su dolaştıkça banyo sıcaklığın sabit kalacaktır

saygılar

En Uzak Mesafe

En Uzak mesafe ne Afrika'dir
Ne Cin,
Ne Hindistan,
Ne Seyyareler,
Ne yildizlar geceleri isildayan...
En uzak mesafe iki kafa arasindaki mesafedir birbirini
anlamayan.....
USTA
Aktif Üye

« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2009, 08:32:16 ÖÖ »

merhaba abi eloksal konusunda senin kadar bilgi sahibi değilim ama

eloksal h2so4 asitten oluştuğu ve yüksek amp lerde çalıştığı için açuk ısınması kadar doğal bişi yok

bu ısıyı aynı seviyede tutabilmek için

buzdolabı sisteminde çalışan kademeli derece ayarı olan filtre gibi çalışan soğutucular var.

nasıl yaparım sorusuna gelince

1/4 kalınlığında hortumu banyonun dip kısmından başlayarak yan gövdelerine döşe 4 tarafa bir ucunu girişe bir ucunu çıkışa

makina içindeki derecesi ayarlanmış (eloksal için 18-24  derece ) suyu banyo içindeki hortuma dağıtır içirde soğuk su dolaştıkça banyo sıcaklığın sabit kalacaktır

saygılar

teşekkür ediyorum ilgine ancak burada sorulmak isenen kaç kalorilik bir soğutucu kullanılmalı

banyo ebatları 600*1500*900cm  redresör 30v 3000a
özer AKGÜN
Aktif Üye

Mevzu Kaplama İse Ben Oradayım ;)

« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2009, 08:22:31 ÖÖ »

abi günsydın..

kalorisini bilmem ama sana 100- 150 lt arası bir soğutucu yeterli olur diye düşünüyorum.

saatte 2-4 defa devir daimm edecek bir pompa motor la birlikte kullanırsan havada karada suyu istediğin sıcaklıkta tutarsın

En Uzak Mesafe

En Uzak mesafe ne Afrika'dir
Ne Cin,
Ne Hindistan,
Ne Seyyareler,
Ne yildizlar geceleri isildayan...
En uzak mesafe iki kafa arasindaki mesafedir birbirini
anlamayan.....
Sayfa: [1] |   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.06 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu