Mayıs 24, 2012, 08:04:19 ÖÖ
Sayfa: [1] |   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: hangisi daha iyi  (Okunma Sayısı 3393 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
basri100
Deneyimli Üye

« : Ocak 22, 2007, 21:52:20 ÖS »

ilk konuyu burada ben açayım hadi.....
sülfatlı sarı banyosumu yoksa siyanürlü çinko banyosu terçihiniz olur
biraz açalım muallakta kalmasın
Cuso4
znso4
NaCN
nA2CO3  İHTİVA EDEN SÜLFATLI
CuCN
ZnCN
NaCN İHTİVA EDEN SİYANÜRLÜ
Sizin tercihiniz hangisi olurdu

en kötü fikir fikirsizlikten daha iyidir
wishcet
Yeni Üye
*

« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2007, 13:06:52 ÖS »

ben sülfatlı banyo kullanmadım ama siyanürlü banyodan oldukça memnunum.başka bir sorum olacak.kaplanmış malzemeleri nasıl koruyorsunuz vernik lak vs...
en dayanıklı yöntem hangisi,akıntı kalmaması için ne yapmak gerekli.bilgi sahibi arkadaşlar lütfen yazsınlar...
basri100
Deneyimli Üye

« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2007, 00:35:11 ÖÖ »

sodyum bi kromat ile kromatlanır
bu bir nevi vernik görevi görür zaten

wishcet
Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Mart 07, 2007, 12:34:28 ÖS »

bikromat işleminin verni kadar dayanıklılığı var mı?bikromat yapıyoruz fakat yine de kararma yapıyor.yüzde kaçlık yapmamız gerek acaba.
basri100
Deneyimli Üye

« Yanıtla #4 : Mart 08, 2007, 00:12:34 ÖÖ »

yarım kilo bi kromatı 20 litrede eritip kullanabilirsiniz sanırım bir yerde hata yapıyorsunuz uzun süre kararmaması lazım çok ince bir kaplamada zaman zaman bu sorunlar gözlenebilir

MaLCoLm-X
Yeni Üye
*

« Yanıtla #5 : Mart 18, 2007, 21:13:51 ÖS »

bikromat işleminin verni kadar dayanıklılığı var mı?bikromat yapıyoruz fakat yine de kararma yapıyor.yüzde kaçlık yapmamız gerek acaba.
selamun aleykum sanırım sarıda sorun yaşiyorsunuz wishcet anladıgım kadarıyla sıcak sarı dediğimiz 
çinko siyanür ile bakır siyanür den oluşan bir sarı kulaniyor sunuz kısıca tahmin etiğimi açıklayım
kararma sebep leri parlak nikel özeri için(ilk olarak yaptığn sarı kurutmaya varmadan renk değişimi yapiyorsa 
sarıda değilde sarının altına çektiğin Nikelini kontrol et nikelinde çinko türü metalik pislik sv bulunuyorsa en büyük sebeplerden biri bu )
parlak Sarı yı korumak için de temiz bikromat daldırmadan iyi yikayın bikromat ın gramajını biraz artıra bilirsiniz bikromat ta 5-10 dakika bekletin sonra iyice temiz su ile yıkayın daha sonra su bazlı vernik yapınız yani lak Laktan sonra yıkamayın deviri yüksek ısıtıcısı iyi olan bir kurutma ile kurutun talaş granör gibi kurutmalarda kurutmayın bu şekilde sorunnuz biraz azalır saygılar
fikret
Aktif Üye

« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2008, 16:14:10 ÖS »

merhaba
ürünü kromatladıktan sonra iyce yıkayıp kurutun daha sonra benzinli talaşta doplayınız.Sonradan kararma olmaz.

ben sülfatlı banyo kullanmadım ama siyanürlü banyodan oldukça memnunum.başka bir sorum olacak.kaplanmış malzemeleri nasıl koruyorsunuz vernik lak vs...
en dayanıklı yöntem hangisi,akıntı kalmaması için ne yapmak gerekli.bilgi sahibi arkadaşlar lütfen yazsınlar...
basri100
Deneyimli Üye

« Yanıtla #7 : Şubat 28, 2008, 00:06:29 ÖÖ »

lak da kulanabilinir ben kromatlamadan sonra birde lak atıyorum sorun olmuyor

ozguro18
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2011, 15:07:00 ÖS »

selamun aleykum sanırım sarıda sorun yaşiyorsunuz wishcet anladıgım kadarıyla sıcak sarı dediğimiz 
çinko siyanür ile bakır siyanür den oluşan bir sarı kulaniyor sunuz kısıca tahmin etiğimi açıklayım
kararma sebep leri parlak nikel özeri için(ilk olarak yaptığn sarı kurutmaya varmadan renk değişimi yapiyorsa 
sarıda değilde sarının altına çektiğin Nikelini kontrol et nikelinde çinko türü metalik pislik sv bulunuyorsa en büyük sebeplerden biri bu )
parlak Sarı yı korumak için de temiz bikromat daldırmadan iyi yikayın bikromat ın gramajını biraz artıra bilirsiniz bikromat ta 5-10 dakika bekletin sonra iyice temiz su ile yıkayın daha sonra su bazlı vernik yapınız yani lak Laktan sonra yıkamayın deviri yüksek ısıtıcısı iyi olan bir kurutma ile kurutun talaş granör gibi kurutmalarda kurutmayın bu şekilde sorunnuz biraz azalır saygılar

ben parlak pirinç elde ediyorum fakat diğer banyolara  sokana kadar ürün kararıyor ilk çıktığı parlaklığı koruyamıyorum çözümü bikromat mıdır? kaplama alır mı sonrasında?
Sayfa: [1] |   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.059 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu